top of page

FAQ VRAAG EN ANTWOORD

 • Hoe weet ik nu of ik bij een huidige goede adviseur zit?
  Dit is natuurlijk de hamvraag en voor veel mkb-ondernemers moeilijk te beantwoorden. Accountax kan geheel vrijblijvend een korte quick-scan uitvoeren om u een indruk te geven of er meer uit te halen valt voor uw bedrijf. Naast kennis is een gemis aan betrokkenheid vaak een veel gehoorde klacht. Bij Accountax begint het juist met betrokkenheid! De kracht van de menselijke maat. Ervaar onze aanpak en neem vrijblijvend met ons contact op!
 • Ik woon niet in de buurt van jullie vestigingen. Is dat een probleem?
  Afstand speelt geen rol bij Accountax. Het gaat namelijk om de ondernemer waarbij geografische spreiding geen rol speelt. Wij hebben klanten in heel Nederland, waarbij het grootste deel van onze klanten door de gehele provincie Limburg zit. Van Vaals tot Venlo. Daarbij komt dat wij de mogelijkheid bieden om online bijv. te boekhouden, waardoor wij met u mee kunnen kijken en mee kunnen denken. Wij komen verder periodiek bij u langs om belangrijke zaken te bespreken. Natuurlijk bent u ook welkom op één van onze vestigingen. De koffie staat klaar!
 • Heb ik wel een accountant nodig als kleine ondernemer?
  Als u kiest voor Accountax dan kiest u voor een accountantsorganisatie. Een accountant is een wettelijke beschermde titel. Accountants zijn aangesloten bij een beroepsorganisatie. Dat betekent dat u een bepaalde kwaliteit kunt verwachten. Deze kwaliteit wordt gevormd door jaarlijkse verplichte scholing op het gebied van wijzigingen in wetgeving. Bovendien wordt onze kwaliteit ook getoetst door een toezichthoudende organisatie. Een boekhouder of administratiekantoor kent deze eisen niet! Als u geluk heeft treft u een goede! Zekerheid heeft u niet! Vooral op belastinggebied is het vaak essentieel dat u als kleine ondernemer goed begeleid wordt. Verkeerd advies kan leiden tot veel narigheid. Wij hebben de kennis en ervaring om u op deze terreinen juist wel goed te begeleiden. Bovendien kunt u bij ons al terecht vanaf € 39,50 per maand voor een analyse van uw boekhouding, btw-aangifte en inkomstenbelastingaangifte.
 • Ik heb al jarenlang geen belastingcontrole gehad. Dan zit ik dus toch bij een goede adviseur?
  Dit is een groot misverstand. De Belastingdienst kampt met een controle-capaciteitstekort om veel bedrijven te kunnen controleren. Daardoor dient zij zoveel mogelijk risicogericht te werken. Dat betekent dat bepaalde branches minder intensief gecontroleerd worden dan andere branches. Dit zegt dus helemaal niets over de werkzaamheden van uw adviseur. Dat betekent overigens niet dat u wellicht niet aan de beurt komt. Het zou wellicht verstandig zijn om vooraf meer zekerheid te hebben over uw fiscale positie vóórdat de Belastingdienst uw fiscale positie bepaald. Accountax heeft bijv. de belastingscan ontwikkeld om u de gewenste zekerheid te kunnen bieden. Onze ervaring in de loop der jaren heeft geleerd dat veel fouten worden gemaakt door adviseurs! Een gewaarschuwd mens telt dus voor twee.
 • Jullie bieden veel diensten aan! Dus jullie kunnen alles?
  Accountax heeft op vele terreinen veel expertise in huis. Helaas kunnen wij niet alles. Op het moment dat wij signaleren dat onze expertise niet toereikend is, schakelen wij na afstemming met onze klant één van onze kennispartners in. Het voordeel daarvan is dat maatwerk wordt geleverd. Bovendien werken onze kennispartners vanuit dezelfde filosofie, waarbij de klant voorop staat tegen betaalbare prijzen.
bottom of page